073 7200 200

Advocaat voor alimentatie

Als u besluit te scheiden, kan het zijn dat u recht hebt op kinder- en/of partneralimentatie, of dat u juist deze bijdrage(n) aan uw (aanstaande) ex-partner moet betalen. Het berekenen van onderhoudsbijdragen is maatwerk en daarvoor bent u bij Snijders Familierecht aan het juiste adres.

Vanaf het moment dat er door u en/of uw partner besloten wordt om uit elkaar te gaan, moet er van alles geregeld worden. Eén van die zaken, betreft de bijdrage in het levensonderhoud. Afhankelijk van uw situatie kan het zo zijn dat er kinderalimentatie en/of partneralimentatie vastgesteld moet worden.

Een aanspraak op partneralimentatie kan aanwezig zijn als een ex-partner niet in staat is om, binnen afzienbare termijn, in zijn of haar levensonderhoud te voorzien. Daar staat echter tegenover dat de ander wel in staat moet zijn om een bijdrage te voldoen. Er moet dus draagkracht zijn.

Indien u samen (minderjarige) kinderen hebt, dan zullen er afspraken moeten worden gemaakt over hun kosten. Zo dient u de hoogte van de kosten te bepalen, ook wel de behoefte genoemd. Ook de financiële ruimte die u ieder hebt om in die kosten bij te dragen (uw draagkracht) is van belang. Tot slot, dient er een verdeling van de kosten gemaakt te worden, waarbij er rekening wordt gehouden met de zorg (kosten in natura) die u ieder als ouder voor de kinderen draagt.

Maatwerk

​Zowel het berekenen van partner- als kinderalimentatie is maatwerk. Jitka Swinkels is dé specialist op dit gebied en is op de hoogte van alle recente regelgeving en rechtspraak.

Wilt u weten of u recht heeft op, of juist een verplichting heeft tot betaling van alimentatie? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor. Jitka staat u graag te woord en bekijkt met u de mogelijkheden.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een familierecht advocaat die uw belangen op een zorgvuldige en adequate manier behartigt, met oog voor de onderliggende gevoelens? Snijders Familierecht is zo een advocatenkantoor. Veel mensen kiezen voor ons als advocaat familierecht omdat wij op een duidelijke, stevige, heldere en daadkrachtige manier handelen. Wij geven u altijd een eerlijk advies. 

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

We kwamen bij Jitka met een kwestie die al lang speelde. Jitka hielp ons om onze zaak helder te verwoorden en maakte onze mogelijkheden en kansen kristal helder. Het fijne van Mr. Swinkels is dat zij tegelijkertijd professioneel en persoonlijk betrokken is. Jitka was eerlijk over onze kansen en ze wist onze input op een begrijpelijke manier te vertalen naar een dagvaarding. Per stap in het proces gaf ze inzicht in de opties en hielp ze ons keuzes te maken met respect voor onze situatie. Uiteindelijk hebben we met de hulp van Jitka ons gelijk gekregen. Dat advocaten veel geld kosten, mag duidelijk zijn. Jitka heeft wat ons betreft aangetoond dat elke euro die we besteedden aan haar ondersteuning een goed bestede euro was. Zoek je een advocaat met kennis van zaken op gebied van familierecht en een warme betrokkenheid in de samenwerking? Dan raden wij Mr. Swinkels aan!

Ik zocht een advocaat die mij kon bijstaan in verband met het verkrijgen van eenhoofdig ouderlijk gezag. Toen bleek dat mijn oude advocaat geen familierecht zaken meer deed, ben ik bij het kantoor Snijders Familierecht terecht gekomen. Mevrouw Swinkels heeft voor mij een verzoek ingediend bij de rechtbank en vervolgens vond een zitting plaats. Tijdens de zitting stond mevrouw Swinkels haar mannetje en mijn verzoek is uiteindelijk ook toegewezen! Mevrouw Swinkels is in mijn ogen de beste advocaat! Zij luistert goed naar wat je wensen zijn en is daarbij heel scherp. Mocht ik ooit in de toekomst weer een advocaat nodig hebben, wend ik mij zeker weer tot dit kantoor en mevrouw Swinkels!

We hebben Jitka leren kennen als een dame wie het kaas niet van haar brood laat eten en all the way gaat om ons als klant het beste te laten krijgen. Schakelt snel, communiceert vlot en bemiddelt uitstekend. Wij zouden Jitka dan ook erg aanbevelen.

Het laatste nieuws

Actueel

Als advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit. Wij laten u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken. 

Op welke wijze worden minderjarige kinderen betrokken bij een procedure?
“Mijn kinderen zijn ouder dan 12, dus zij mogen toch kiezen bij wie ze willen [...]
Verhuizen met mijn (minderjarige) kind: kan dat zomaar?
Een scheiding heeft vrijwel altijd een verhuizing tot gevolg. Het komt in ieder geval zelden [...]
Dit zijn de rechten van een biologische en/of juridische vader zonder ouderlijk gezag
Gehuwden en geregistreerd partners die samen een kind krijgen, krijgen automatisch gezamenlijk gezag over dat [...]