073 7200 200

Tarieven

Niemand schakelt graag een advocaat in; daar zijn wij onszelf bij Snijders Familierecht goed van bewust. Als het dan tóch noodzakelijk is, dan is het wel zo prettig dat voor u helder is wat u aan kosten kwijt gaat zijn.

In familierechtelijke kwesties dragen partijen over het algemeen hun eigen kosten, maar het kan voorkomen dat een ander uw advocaatkosten betaalt, bijvoorbeeld de Raad voor Rechtsbijstand of uw rechtsbijstandverzekering.

Uurtarief

Zoals gezegd, dragen partijen in familierechtelijke kwesties veelal hun eigen kosten. Bij Snijders Familierecht rekenen wij een uurtarief van € 245,00 exclusief 21% BTW. Inclusief BTW, komt dit neer op € 296,45 per uur.

Vaste prijs

Wij begrijpen dat u graag vóóraf wenst te weten wat het inschakelen van een advocaat u in totaal gaat kosten. Helaas is het bij juridische problemen, zeker op het gebied van het familierecht, vaak niet mogelijk om de (totale) kosten vooraf te schatten. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de duur van een zaak mede afhankelijk is van de houding van de wederpartij. Waar partijen in de ene zaak na één gesprek al een regeling treffen, zijn partijen in de andere zaak maanden (en soms zelfs jaren) aan het procederen.

Toch kunnen we bij bepaalde zaken wel een schatting maken van de te verwachten kosten. Als dat zo is, dan bieden we de mogelijkheid om van het uurtarief af te wijken en met u een vaste prijs overeen te komen.

Overheid gefinancierde rechtsbijstand

Indien u een laag inkomen heeft en geen, of weinig vermogen, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Snijders Familierecht staat u in dat geval bij op basis van een toevoeging. Die toevoeging vragen wij voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand te ’s-Hertogenbosch. Voordat we uw zaak in behandeling nemen, gaan we altijd na of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.

Indien de Raad voor Rechtsbijstand voor uw zaak een toevoeging verleent, worden onze kosten (grotendeels) vergoed en bent u aan ons kantoor enkel een eigen bijdrage verschuldigd. Die bijdrage wordt door de Raad voor Rechtsbijstand bepaald op basis van uw jaarinkomen van 2 jaar terug (het ‘peiljaar’). Voor meer informatie, verwijzen wij u graag naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Mijn rechtsbijstandsverzekering en vrije advocaatkeuze

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering en is het noodzakelijk om te procederen? Dan kan Snijders Familierecht u, in de meeste gevallen, op basis van die verzekering bijstaan. Uw verzekeraar zal in eerste instantie de rechtsbijstand zelf verlenen. In de meeste gevallen wordt uw zaak behandeld door juristen (geen advocaten).

Lukt het de jurist van uw verzekeraar – om welke reden ook – niet om het geschil ‘in der minne’ te regelen, en moet u dus naar de rechter? Dan hebt u het recht om zelf een advocaat te kiezen.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een familierecht advocaat die uw belangen op een zorgvuldige en adequate manier behartigt, met oog voor de onderliggende gevoelens? Snijders Familierecht is zo een advocatenkantoor. Veel mensen kiezen voor ons als advocaat familierecht omdat wij op een duidelijke, stevige, heldere en daadkrachtige manier handelen. Wij geven u altijd een eerlijk advies. 

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

We hebben Jitka leren kennen als een dame wie het kaas niet van haar brood laat eten en all the way gaat om ons als klant het beste te laten krijgen. Schakelt snel, communiceert vlot en bemiddelt uitstekend. Wij zouden Jitka dan ook erg aanbevelen.

Mijn verhaal bleek een zaak, een zaak waarin Jitka mij op professionele wijze heeft bijgestaan. Ik heb haar bijstand als zeer positief ervaren, zij is ter zake kundig en op momenten waarbij emoties spelen reageert zij op gepaste en deskundige wijze naar alle betrokkenen.

Onze samenwerking met mr. Swinkels hebben wij als heel professioneel en bijzonder prettig ervaren. We voelden ons echt begrepen en gesteund. Haar doortastende manier van werken gaf ons het vertrouwen dat we het gewenste resultaat zouden behalen. Wij zijn content.

Het laatste nieuws

Actueel

Als advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit. Wij laten u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken. 

Dit zijn de rechten van een biologische en/of juridische vader zonder ouderlijk gezag
Gehuwden en geregistreerd partners die samen een kind krijgen, krijgen automatisch gezamenlijk gezag over dat [...]
Wat kost een scheiding gemiddeld?
Eén van de meest gestelde vragen tijdens een eerste gesprek bij mij op kantoor is [...]
Wat is een echtscheidingsconvenant?
Op het moment dat u besluit om uit elkaar te gaan, moeten er afspraken gemaakt [...]