073 7200 200

Tarieven

Niemand schakelt graag een advocaat in; daar zijn wij onszelf bij Snijders Familierecht goed van bewust. Als het dan tóch noodzakelijk is, dan is het wel zo prettig dat voor u helder is wat u aan kosten kwijt gaat zijn.

In familierechtelijke kwesties dragen partijen over het algemeen hun eigen kosten, maar het kan voorkomen dat een ander uw advocaatkosten betaalt, bijvoorbeeld de Raad voor Rechtsbijstand of uw rechtsbijstandverzekering.

Uurtarief

Zoals gezegd, dragen partijen in familierechtelijke kwesties veelal hun eigen kosten. Bij Snijders Familierecht rekenen wij een uurtarief van € 245,00 exclusief 21% BTW. Inclusief BTW, komt dit neer op € 296,45 per uur.

Vaste prijs

Wij begrijpen dat u graag vóóraf wenst te weten wat het inschakelen van een advocaat u in totaal gaat kosten. Helaas is het bij juridische problemen, zeker op het gebied van het familierecht, vaak niet mogelijk om de (totale) kosten vooraf te schatten. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de duur van een zaak mede afhankelijk is van de houding van de wederpartij. Waar partijen in de ene zaak na één gesprek al een regeling treffen, zijn partijen in de andere zaak maanden (en soms zelfs jaren) aan het procederen.

Toch kunnen we bij bepaalde zaken wel een schatting maken van de te verwachten kosten. Als dat zo is, dan bieden we de mogelijkheid om van het uurtarief af te wijken en met u een vaste prijs overeen te komen.

Overheid gefinancierde rechtsbijstand

Indien u een laag inkomen heeft en geen, of weinig vermogen, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Aangezien Snijders Familierecht nieuwe zaken op basis van een toevoeging niet in behandeling neemt, kunt u in dat geval contact opnemen met het Juridisch Loket (0900-8020).

Mijn rechtsbijstandsverzekering en vrije advocaatkeuze

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering en is het noodzakelijk om te procederen? Dan kan Snijders Familierecht u, in de meeste gevallen, op basis van die verzekering bijstaan. Uw verzekeraar zal in eerste instantie de rechtsbijstand zelf verlenen. In de meeste gevallen wordt uw zaak behandeld door juristen (geen advocaten).

Lukt het de jurist van uw verzekeraar – om welke reden ook – niet om het geschil ‘in der minne’ te regelen, en moet u dus naar de rechter? Dan hebt u het recht om zelf een advocaat te kiezen.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een familierecht advocaat die uw belangen op een zorgvuldige en adequate manier behartigt, met oog voor de onderliggende gevoelens? Snijders Familierecht is zo een advocatenkantoor. Veel mensen kiezen voor ons als advocaat familierecht omdat wij op een duidelijke, stevige, heldere en daadkrachtige manier handelen. Wij geven u altijd een eerlijk advies. 

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Onze samenwerking met mr. Swinkels hebben wij als heel professioneel en bijzonder prettig ervaren. We voelden ons echt begrepen en gesteund. Haar doortastende manier van werken gaf ons het vertrouwen dat we het gewenste resultaat zouden behalen. Wij zijn content.

Ik zocht een advocaat die mij kon bijstaan in verband met het verkrijgen van eenhoofdig ouderlijk gezag. Toen bleek dat mijn oude advocaat geen familierecht zaken meer deed, ben ik bij het kantoor Snijders Familierecht terecht gekomen. Mevrouw Swinkels heeft voor mij een verzoek ingediend bij de rechtbank en vervolgens vond een zitting plaats. Tijdens de zitting stond mevrouw Swinkels haar mannetje en mijn verzoek is uiteindelijk ook toegewezen! Mevrouw Swinkels is in mijn ogen de beste advocaat! Zij luistert goed naar wat je wensen zijn en is daarbij heel scherp. Mocht ik ooit in de toekomst weer een advocaat nodig hebben, wend ik mij zeker weer tot dit kantoor en mevrouw Swinkels!

We kwamen bij Jitka met een kwestie die al lang speelde. Jitka hielp ons om onze zaak helder te verwoorden en maakte onze mogelijkheden en kansen kristal helder. Het fijne van Mr. Swinkels is dat zij tegelijkertijd professioneel en persoonlijk betrokken is. Jitka was eerlijk over onze kansen en ze wist onze input op een begrijpelijke manier te vertalen naar een dagvaarding. Per stap in het proces gaf ze inzicht in de opties en hielp ze ons keuzes te maken met respect voor onze situatie. Uiteindelijk hebben we met de hulp van Jitka ons gelijk gekregen. Dat advocaten veel geld kosten, mag duidelijk zijn. Jitka heeft wat ons betreft aangetoond dat elke euro die we besteedden aan haar ondersteuning een goed bestede euro was. Zoek je een advocaat met kennis van zaken op gebied van familierecht en een warme betrokkenheid in de samenwerking? Dan raden wij Mr. Swinkels aan!

Het laatste nieuws

Actueel

Als advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit. Wij laten u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken. 

Op welke wijze worden minderjarige kinderen betrokken bij een procedure?
“Mijn kinderen zijn ouder dan 12, dus zij mogen toch kiezen bij wie ze willen [...]
Verhuizen met mijn (minderjarige) kind: kan dat zomaar?
Een scheiding heeft vrijwel altijd een verhuizing tot gevolg. Het komt in ieder geval zelden [...]
Dit zijn de rechten van een biologische en/of juridische vader zonder ouderlijk gezag
Gehuwden en geregistreerd partners die samen een kind krijgen, krijgen automatisch gezamenlijk gezag over dat [...]