073 7200 200

Mediator echtscheiding

Bij Snijders Familierecht bieden wij partners de mogelijkheid om samen om de tafel te gaan en in goed overleg de gevolgen van hun scheiding te regelen.

Mevrouw mr. J.A. Swinkels is lid van de vereniging van Familierecht Advocaten & Scheidingsmediators (de “vFAS”) en kan u daarom ook begeleiden als echtscheidingsbemiddelaar (mediator echtscheiding).

Scheidingsbemiddeling kan alleen plaatsvinden als beide partners dit willen. Indien er wordt gekozen voor mediation, zullen beide partners dus ook moeite moeten doen om gezamenlijk de gevolgen van de echtscheiding te bespreken en te regelen. Indien één van beide niet wil, is mediation geen optie.

Scheidingsbemiddeling: gelijktijdig geïnformeerd en geadviseerd

Bij scheidingsbemiddeling worden partners altijd gelijktijdig geïnformeerd en geadviseerd. Wij mogen niet afzonderlijk met een van de partijen spreken en zullen hen ook niet afzonderlijk adviseren of ondersteunen. Voor het succesvol afronden van een mediation traject is transparantie en vertrouwen namelijk van groot belang. Elk gesprek, of dit nu telefonisch is of op kantoor, vindt daarom plaats in het bijzijn van beide partners.

De tussen de partners gemaakte afspraken over de gevolgen van de echtscheiding worden schriftelijk vastgelegd in een scheidingsconvenant en, indien er minderjarige kinderen zijn, in een ouderschapsplan.

Gemeenschappelijk verzoekschrift

Zodra een scheidingsconvenant en (eventueel) ouderschapsplan zijn ondertekend, dient mr. Swinkels in het kader van de echtscheiding een gemeenschappelijk verzoekschrift in bij de rechtbank. In dit verzoekschrift wordt de rechter verzocht om de echtscheiding uit te spreken en de gemaakte afspraken uit het convenant en (eventueel) ouderschapsplan in de uitspraak vast te leggen. De rechter doet vervolgens al op korte termijn (vaak 4 weken) uitspraak en u hoeft niet naar de rechtbank. Dat wordt door veel mensen als prettig ervaren, omdat een bezoek aan de rechtbank vaak toch de nodige spanningen veroorzaakt.

Als de scheidingsbemiddeling onverhoopt niet slaagt, dan mag mr. Swinkels niet langer meer voor (één van) u, als advocaat noch als mediator echtscheiding, optreden. Snijders Familierecht verwijst u in dat geval ieder door naar een andere advocaat.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een familierecht advocaat die uw belangen op een zorgvuldige en adequate manier behartigt, met oog voor de onderliggende gevoelens? Snijders Familierecht is zo een advocatenkantoor. Veel mensen kiezen voor ons als advocaat familierecht omdat wij op een duidelijke, stevige, heldere en daadkrachtige manier handelen. Wij geven u altijd een eerlijk advies. 

Klantbeoordeling Op basis van 7 referenties
9,6

Mijn verhaal bleek een zaak, een zaak waarin Jitka mij op professionele wijze heeft bijgestaan. Ik heb haar bijstand als zeer positief ervaren, zij is ter zake kundig en op momenten waarbij emoties spelen reageert zij op gepaste en deskundige wijze naar alle betrokkenen.

Voor het eerst in mijn leven moest ik op zoek naar een advocaat. Geen idee waar ik op moest letten en al helemaal geen idee wie voor mijn situatie de beste advocaat zou zijn.
Via wat zoekwerk op de site van Snijders Familierecht terecht gekomen en dat voelde meteen goed.
De eerste afspraak met Jitka Swinkels was zeer fijn. Ze begreep me en gaf duidelijk aan wat ik wel en niet kon verwachten.
In de maanden die volgden heb ik veel steun gehad aan Jitka. Ze reageert snel en vriendelijk.
Ik kon alles aan haar vragen en ze vond niks raar. Ze gaf goede adviezen en ze heeft me echt door een moeilijke periode heen geholpen.
Ook haar correspondentie naar andere partijen was zeer goed en duidelijk, ze verwoordde precies wat ik bedoelde.
Ik ben Jitka erg dankbaar voor haar kundige werk en zal zeker weer bij haar aankloppen mocht dit ooit nog nodig zijn.

We kwamen bij Jitka met een kwestie die al lang speelde. Jitka hielp ons om onze zaak helder te verwoorden en maakte onze mogelijkheden en kansen kristal helder. Het fijne van Mr. Swinkels is dat zij tegelijkertijd professioneel en persoonlijk betrokken is. Jitka was eerlijk over onze kansen en ze wist onze input op een begrijpelijke manier te vertalen naar een dagvaarding. Per stap in het proces gaf ze inzicht in de opties en hielp ze ons keuzes te maken met respect voor onze situatie. Uiteindelijk hebben we met de hulp van Jitka ons gelijk gekregen. Dat advocaten veel geld kosten, mag duidelijk zijn. Jitka heeft wat ons betreft aangetoond dat elke euro die we besteedden aan haar ondersteuning een goed bestede euro was. Zoek je een advocaat met kennis van zaken op gebied van familierecht en een warme betrokkenheid in de samenwerking? Dan raden wij Mr. Swinkels aan!

Het laatste nieuws

Actueel

Als advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit. Wij laten u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken. 

Partneralimentatie en samenwonen: wat zijn de gevolgen?
Als een huwelijk eindigt door echtscheiding, kan het voorkomen dat één van de ex-echtgenoten verplicht [...]
Co-ouderschap weigeren, kan dat?
Een groot deel van de ouders die ik als advocaat spreek, verkeert in de veronderstelling [...]
Op welke wijze worden minderjarige kinderen betrokken bij een procedure?
“Mijn kinderen zijn ouder dan 12, dus zij mogen toch kiezen bij wie ze willen [...]