073 7200 200

Mediator echtscheiding

Bij Snijders Familierecht bieden wij partners de mogelijkheid om samen om de tafel te gaan en in goed overleg de gevolgen van hun scheiding te regelen.

Mevrouw mr. J.A. Swinkels is lid van de vereniging van Familierecht Advocaten & Scheidingsmediators (de “vFAS”) en kan u daarom ook begeleiden als echtscheidingsbemiddelaar (mediator echtscheiding).

Scheidingsbemiddeling kan alleen plaatsvinden als beide partners dit willen. Indien er wordt gekozen voor mediation, zullen beide partners dus ook moeite moeten doen om gezamenlijk de gevolgen van de echtscheiding te bespreken en te regelen. Indien één van beide niet wil, is mediation geen optie.

Scheidingsbemiddeling: gelijktijdig geïnformeerd en geadviseerd

Bij scheidingsbemiddeling worden partners altijd gelijktijdig geïnformeerd en geadviseerd. Wij mogen niet afzonderlijk met een van de partijen spreken en zullen hen ook niet afzonderlijk adviseren of ondersteunen. Voor het succesvol afronden van een mediation traject is transparantie en vertrouwen namelijk van groot belang. Elk gesprek, of dit nu telefonisch is of op kantoor, vindt daarom plaats in het bijzijn van beide partners.

De tussen de partners gemaakte afspraken over de gevolgen van de echtscheiding worden schriftelijk vastgelegd in een scheidingsconvenant en, indien er minderjarige kinderen zijn, in een ouderschapsplan.

Gemeenschappelijk verzoekschrift

Zodra een scheidingsconvenant en (eventueel) ouderschapsplan zijn ondertekend, dient mr. Swinkels in het kader van de echtscheiding een gemeenschappelijk verzoekschrift in bij de rechtbank. In dit verzoekschrift wordt de rechter verzocht om de echtscheiding uit te spreken en de gemaakte afspraken uit het convenant en (eventueel) ouderschapsplan in de uitspraak vast te leggen. De rechter doet vervolgens al op korte termijn (vaak 4 weken) uitspraak en u hoeft niet naar de rechtbank. Dat wordt door veel mensen als prettig ervaren, omdat een bezoek aan de rechtbank vaak toch de nodige spanningen veroorzaakt.

Als de scheidingsbemiddeling onverhoopt niet slaagt, dan mag mr. Swinkels niet langer meer voor (één van) u, als advocaat noch als mediator echtscheiding, optreden. Snijders Familierecht verwijst u in dat geval ieder door naar een andere advocaat.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een familierecht advocaat die uw belangen op een zorgvuldige en adequate manier behartigt, met oog voor de onderliggende gevoelens? Snijders Familierecht is zo een advocatenkantoor. Veel mensen kiezen voor ons als advocaat familierecht omdat wij op een duidelijke, stevige, heldere en daadkrachtige manier handelen. Wij geven u altijd een eerlijk advies. 

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

We kwamen bij Jitka met een kwestie die al lang speelde. Jitka hielp ons om onze zaak helder te verwoorden en maakte onze mogelijkheden en kansen kristal helder. Het fijne van Mr. Swinkels is dat zij tegelijkertijd professioneel en persoonlijk betrokken is. Jitka was eerlijk over onze kansen en ze wist onze input op een begrijpelijke manier te vertalen naar een dagvaarding. Per stap in het proces gaf ze inzicht in de opties en hielp ze ons keuzes te maken met respect voor onze situatie. Uiteindelijk hebben we met de hulp van Jitka ons gelijk gekregen. Dat advocaten veel geld kosten, mag duidelijk zijn. Jitka heeft wat ons betreft aangetoond dat elke euro die we besteedden aan haar ondersteuning een goed bestede euro was. Zoek je een advocaat met kennis van zaken op gebied van familierecht en een warme betrokkenheid in de samenwerking? Dan raden wij Mr. Swinkels aan!

Ik zocht een advocaat die mij kon bijstaan in verband met het verkrijgen van eenhoofdig ouderlijk gezag. Toen bleek dat mijn oude advocaat geen familierecht zaken meer deed, ben ik bij het kantoor Snijders Familierecht terecht gekomen. Mevrouw Swinkels heeft voor mij een verzoek ingediend bij de rechtbank en vervolgens vond een zitting plaats. Tijdens de zitting stond mevrouw Swinkels haar mannetje en mijn verzoek is uiteindelijk ook toegewezen! Mevrouw Swinkels is in mijn ogen de beste advocaat! Zij luistert goed naar wat je wensen zijn en is daarbij heel scherp. Mocht ik ooit in de toekomst weer een advocaat nodig hebben, wend ik mij zeker weer tot dit kantoor en mevrouw Swinkels!

Onze samenwerking met mr. Swinkels hebben wij als heel professioneel en bijzonder prettig ervaren. We voelden ons echt begrepen en gesteund. Haar doortastende manier van werken gaf ons het vertrouwen dat we het gewenste resultaat zouden behalen. Wij zijn content.

Het laatste nieuws

Actueel

Als advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit. Wij laten u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken. 

Op welke wijze worden minderjarige kinderen betrokken bij een procedure?
“Mijn kinderen zijn ouder dan 12, dus zij mogen toch kiezen bij wie ze willen [...]
Verhuizen met mijn (minderjarige) kind: kan dat zomaar?
Een scheiding heeft vrijwel altijd een verhuizing tot gevolg. Het komt in ieder geval zelden [...]
Dit zijn de rechten van een biologische en/of juridische vader zonder ouderlijk gezag
Gehuwden en geregistreerd partners die samen een kind krijgen, krijgen automatisch gezamenlijk gezag over dat [...]