073 7200 200

De erfrecht advocaat

Helaas krijgt een ieder er op enig moment mee te maken: een overlijden binnen de familie. U gaat op dat moment een heftige periode door.

Terwijl u een periode van rouw doormaakt, moeten er ook meteen allerlei praktische zaken geregeld worden, zoals het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen, het afhandelen van verzekeringen, de belastingaangiften, enzovoorts.

Wat is er geregeld?

Een overlijden roept ook een hoop vragen op:

  • heeft de erflater zijn wensen met betrekking tot de afwikkeling van zijn erfenis in een testament of codicil vastgelegd, of vindt vererving plaats op grond van de wet?
  • áls er een testament of codicil is, hoe moet de inhoud dan worden uitgelegd?
  • is het testament of codicil überhaupt geldig, of was de erflater niet meer in staat om zijn wil te bepalen (wilsonbekwaam)?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die kunnen rijzen bij erfgenamen en die illustreren hoe belangrijk advies en rechtsbijstand kunnen zijn. Een advocaat erfrecht kan u op die vragen antwoord geven.

Conflicten

Uiteindelijk dient de nalatenschap verdeeld te worden. Die verdeling resulteert ook weer in de nodige vragen, en, helaas, zelfs conflicten. De erfgenamen weten vaak namelijk niet exact wat hun rechten en plichten zijn op grond van het erfrecht en hoe de afwikkeling moet plaatsvinden.

Conflicten kunnen ontstaan tussen de erfgenamen onderling, maar ook met een executeur of vereffenaar, en zelfs schuldeisers van de overledene (de erflater) kan er ruzie ontstaan.

Bij onenigheid over de verdeling / afwikkeling is het van groot belang tijdig informatie en hulp te vragen. Op die manier wordt voorkomen dat de kwestie enkel ingewikkelder wordt en/of escaleert. Een erfrecht advocaat kan u advies geven en helpen (verdere) escalatie te voorkomen.

Snijders Familierecht staat voor u klaar

Het inschakelen van een erfrecht advocaat kan rust en duidelijkheid geven in een periode die al zwaar genoeg is. En voor die advocaat erfrecht kunt u bij Snijders Familierecht terecht.

Wij zorgen ervoor dat u het benodigde advies krijgt en bieden u rechtsbijstand rondom de afwikkeling van de nalatenschap, waarbij het menselijke en emotionele aspect niet uit het oog wordt verloren.

Meer weten? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een familierecht advocaat die uw belangen op een zorgvuldige en adequate manier behartigt, met oog voor de onderliggende gevoelens? Snijders Familierecht is zo een advocatenkantoor. Veel mensen kiezen voor ons als advocaat familierecht omdat wij op een duidelijke, stevige, heldere en daadkrachtige manier handelen. Wij geven u altijd een eerlijk advies. 

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Onze samenwerking met mr. Swinkels hebben wij als heel professioneel en bijzonder prettig ervaren. We voelden ons echt begrepen en gesteund. Haar doortastende manier van werken gaf ons het vertrouwen dat we het gewenste resultaat zouden behalen. Wij zijn content.

Mijn verhaal bleek een zaak, een zaak waarin Jitka mij op professionele wijze heeft bijgestaan. Ik heb haar bijstand als zeer positief ervaren, zij is ter zake kundig en op momenten waarbij emoties spelen reageert zij op gepaste en deskundige wijze naar alle betrokkenen.

Ik zocht een advocaat die mij kon bijstaan in verband met het verkrijgen van eenhoofdig ouderlijk gezag. Toen bleek dat mijn oude advocaat geen familierecht zaken meer deed, ben ik bij het kantoor Snijders Familierecht terecht gekomen. Mevrouw Swinkels heeft voor mij een verzoek ingediend bij de rechtbank en vervolgens vond een zitting plaats. Tijdens de zitting stond mevrouw Swinkels haar mannetje en mijn verzoek is uiteindelijk ook toegewezen! Mevrouw Swinkels is in mijn ogen de beste advocaat! Zij luistert goed naar wat je wensen zijn en is daarbij heel scherp. Mocht ik ooit in de toekomst weer een advocaat nodig hebben, wend ik mij zeker weer tot dit kantoor en mevrouw Swinkels!

Het laatste nieuws

Actueel

Als advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit. Wij laten u graag kennismaken met de laatste ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken. 

Op welke wijze worden minderjarige kinderen betrokken bij een procedure?
“Mijn kinderen zijn ouder dan 12, dus zij mogen toch kiezen bij wie ze willen [...]
Verhuizen met mijn (minderjarige) kind: kan dat zomaar?
Een scheiding heeft vrijwel altijd een verhuizing tot gevolg. Het komt in ieder geval zelden [...]
Dit zijn de rechten van een biologische en/of juridische vader zonder ouderlijk gezag
Gehuwden en geregistreerd partners die samen een kind krijgen, krijgen automatisch gezamenlijk gezag over dat [...]